Puolen Suomen Liigassa menestystä KePS/TP-47 yj:lle
23.5.2019 13.23 Uutiset / P15 KePS-04

Seitsemän peliä PSL:ää takana... saldona kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Kai Pahlman-turnaukseen pääseminen edelleen omissa käsissä. Kaksi kotipeliä jäljellä..

Ensimmäinen PSL-turnaus pelattiin la 27.4. Joensuussa. Perjantaina Heiskasen liikenteen bussi starttasi jo puolenpäivän aikaan ja Oulusta poimittiin OLS/OTP.n joukkue yhteiskyytiin. Hotellissa hyvin nukutun yön jälkeen päästiin tositoimiin kun avausvastustajana oli sarjan ennakkosuosikki KUPS. Kuudessa minuutissa KuPS jyräsi jo 2-0 johtoon, mutta alku jännityksen jälkeen peli tasoittui ja toisella jaksolla tilanne oli 3-2 meille. Lopulta pisteet jaettiin 3-3 tuloksella. KePS/TP yj:n maalin tekijöinä Aapo Savolainen kahdesti ja Danila Bulgakov kerran. muutaman tunnin levon jälkeen vastassa kotijoukkue Jippo. Tässä pelissä makseltiin oppirahoja kahden kovan pelin päivästä. Olimme selkeästi alakynnessä lähes koko pelin ajan eikä jalkoja riittänyt vastaamaan Jipon vyörytykseen. Tuloksena 2-1 tappio, joka toki tuntui raskaalta, kun voittomaali syntyi aivan ottelun viimesekunneilla. Meidän maalista Luka Liimatta.

La 4.5. Kohdattiin Junkohallissa yksittäisessä ottelussa OLS/OTP yj. Koko talven olemme olleet niskanpäällä OLS/OTP:tä vastaan ja sama näytti jatkuvan sarjapelissä. Ensimmäisellä jaksolla olisi pitänyt ratkoa peli useammalla maalilla, mutta saimme yhden erikoistilanne maalin, jonka Eelis Taskila puski hienosti maaliin puoliajan lopussa. Toinen puoliaika oli todella sekavaa peliä ja OLT/OTP sai myös otetta peliin, onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Lopputulos 1-0 ja kolme arvokasta pistettä.

Äitienpäivää vietimme Oulussa PSL-turnauksen merkeissä. Kovassa tuulessa ja sateessa pelatut pelit eivät nousseet tasoltaan hyväksi, mutta pelit saatiin pelattua. Ensin pelattiin VPS:aa vastaan. Ensimmäisellä puoliajalla pallo poltteli meidän poikien jaloissa ja ajatuskin tuntui karkailevan tuuleen ja sateeseen. VPS siirteli huolella palloa saaden muutaman maukkaan maalipaikan, Nicholas Karvonen maalillamme piti torjunnoillaan kuitenkin meidät pelissä mukana. Toiunen puoliaika oli selkeästi parempi ja saatiin peliä haltuun. Maalipaikat oli kuitenkin niukassa. Kerran kuitenkin onnistuttiin, kun Christian Stark murtautui laidasta läpi ja syötti takaviistoon, josta Samuel Södervall sivalsi pallon verkkoon. 1-0 riitti jälleen kolmeen pisteeseen. Toinen peli ja vastassa SJK. Peli sai karmean alun kun SJK siirtyi ensimmäisestä hyökkäyksestä 1-0 johtoon meidän alakerran vielä uinuessa. Kuittaus saatiin kuitenkin nopeimmalla mahdollisella tavalla, kun Aapo Savolainen laukoi suoraan aloituksesta hölmistyneen kaukana maalista olleen SJK veskarin yli ja tilanne 1-1. SJK teki vielä 2-1 maalin ensimmäisellä puoliajalla, vaikka meillä olikin enemmän paikkoja lisämaaleihin. Toisella puoliajalla nostettiin prässiä ja se avasi SJK:lle lukuisia maalipaikkoja, mutta puolustus kesti Jesse Härmän torjuessa jopa rankkarin. Aivan ottelun lopussa SJK pääsi kaunistelemaa loppulukemat 4-1 kun isolla riskillä pyrittiin tasoitukseen.. Hyvä taistelu ei tuonut tällä kertaa tulosta. Viikonlopusta 3 pistettä, jota voidaan pitää kohtuullisena.


18.5. Pietarsaaren PSL-turnaus. Meidän neljäs perättäinen PSL-peliviikonloppu ja onneksi pelaajien terveystilanne on ollut suotuisa. Pietarsaaressa ensimmäisenä kohdattiin JJK Jyväskylästä, joka taistelee tällähetkellä kiivaimmin meidän kanssa PSL:ssä viiden parhaan joukkoon pääsystä ja Kai Palhman-turnauksen paikasta. Helteinen sää toi oman mausteensa peliin. Peli oli tasaista ja tarkkaa pelaamista molemmilla joukkueilla. Maalipaikkoja JJK ei saanut oikeastaa lainkaan luotua. Pari paikkaa annettiin omien virheiden kautta, joista ensimmäisestä JJK rankaisi helpon 1-0 maalin. Toisella puoliajalla tehtiin muutoksia pelaajaryhmitykseen ja saatiin luotua painetta JJK maalille. 1-1 tasoitus syntyi kun Santeri Lappalainen haastoi laidalla JJK puolustuksen ja pelasi takaviistoon Aapo Savolaiselle, joka laukoi komeasti pelin tasoihin. Voittomaalikaan ei olisi ollut vääryys, mutta tälläkertaa se jäi tekemättä. Lopputulos 1-1 ja toivo Kai Palhmanista elää.. Toinen peli oli Jaroa vastaan. Selkeästi heikompi Jaro olisi pitänyt hoitaa helposti, pelaamalla omaa peliä hyvällä asenteella, mutta toisin kävi. Väsynyt ja haluton joukkueemme oli vaikeuksissa ja vain Nicholaksen loistopelastukset pitivät Jaron nollilla. Santeri Lappalaisen maali vei meidät kuitenkin 1-0 puoliajalle. Toisella puoliajalla asenne hieman korjaantui ja Aapo Savolaisen hattutempun saattelemana nihkeä, mutta selvä 4-0 voitto tuli. Kotimatkalle lähdettiin neljä pistettä rikkaampana.

Kaksi peliä on siis jäljellä. SantaClaus ja Tervarit kohdataan kesäkuussa Kemissä. Näistä peleistä kun neljä pistettä kairataan, niin paikka Kai Palhmanista on liki varma. Nyt tehdään muutama viikko treeneissä töitä ja valmistaudutaan viimeiseen koitokseen. Pelipäivä on 15.6, mutta siihen voi tulla muutosta.. Seuraa ilmoittelua ja tule kannustamaan Kemi-Tornion lahjakkaat junnut Kai Palhmaniin.
   
Lisää uutisia
P15 KePS-04
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat