KePS Seuran Pelisäännöt

Kemin Palloseura ry:n PELISÄÄNNÖT

1. JOUKKUEIDEN PELISÄÄNNÖT

Seura- ja joukkuetoiminnan onnistumiseksi on sitoutuminen toimintaan pelisäännöistä tärkein.

Kun toimihenkilöt ovat sitoutuneita, vastaavasti odotetaan pelaajien olevan sitoutuneita noudattamaan joukkueen sääntöjä mm. harjoittelun suhteen.

Jokainen joukkue käy pelisääntökeskustelun ja vahvistaa pelisääntönsä vuosittain Palloliiton ohjeiden ja linjan mukaisesti.

Joukkueiden pelisäännöt laaditaan tässä esitettyjen seuran pelisääntöjen suuntaviivoja noudattaen.

Pelisäännöt vahvistetaan joka vuosi ja toimitetaan seuralle tammi-helmikuun aikana.

Joukkueenjohtajat toimittavat pelisäännöt Pohjois-Suomen piiriin, piirin antaman ohjeistuksen mukaisesti.

2. TOIMIHENKILÖT

Jokaisella KePS:n joukkueella on useita toimihenkilöitä, jotka ovat ensisijaisesti vastuussa joukkueensa toiminnasta ja toimintatavoista.

Jokaisella KePS:n joukkueella tulee olla joukkueenjohtaja, vastuuvalmentaja ja taloudesta vastaava henkilö. Lisäksi joukkueissa on mm. vastuuvalmentajaa avustavia valmentajia ja huoltajia.

Joukkueiden toimintaa Kemin Palloseurassa tukee junioripäällikkö, valmennusvastaava ja Kemin Palloseura ry:n seuratyöntekijät.

Seura järjestää pelaajille mm. harjoituksia, taitokoulu- ja taitokilpailuja sekä pelitapahtumia.

Joukkueiden valmentajille ja toimihenkilöille järjestetään säännöllisesti koulutustapahtumia.

Joukkueenjohtaja ja taloudesta vastaava henkilö ovat joukkueensa toiminnasta vastuussa Kemin Palloseura ry:n johtokunnalle.

Vastuuvalmentaja määrittelee joukkueen harjoitus- ja pelitavat seuran linjausten mukaisesti.

Toimintatapojen tulee olla Kemin Palloseura ry:n tavoitteiden ja toimintaperiaatteiden mukaisia.

Junioripäällikkö ja valmennusvastaava valvoo ja ohjaa joukkueiden valmentajia tavoitteiden ja toimintaperiaatteiden saavuttamiseksi.

Toimihenkilöillä on iso vastuu lasten ja nuorten kasvatuksesta eli tilanteista, joita tulee eteen miltei jokaisessa joukkueen tapahtumassa.

Joukkueen pelisääntöjen tulee olla niin selkeät, että toimihenkilöt voivat niiden perusteella puuttua epäkohtiin ja opettaa oikeat toimintatavat. Jokainen seuran jäsen on ehdottomasti velvollinen noudattamaan seuran sääntöjä ja jokaisen joukkueen jäsen myös oman joukkueensa pelisääntöjä.

3. YHTEISÖLLISYYS, TOISISTA HUOLEHTIMINEN JA TOISTEN TUKEMINEN

Seuran toiminta lähtee liikkeelle yksilön tarpeista. Jokaisella tulee olla mahdollisuus harrastaa liikuntaa ja jalkapalloa omien tarpeidensa mukaisesti. Kukin omalla huipullaan.

Me otamme kaikki mukaan toimintaamme tasa-arvoisina ja hyväksymme erilaisuuden ja kunnioitamme sitä.

Joukkueen toiminnan tason yksi tärkeimmistä mittareista on taidollisten suoritusten ja pelillisen menestyksen lisäksi joukkuehenki. Joukkuehenki on ainakin osaksi vastakaikua siihen miten meitä itse kutakin arvostetaan omassa osassamme joukkueessa.

Kannustamme toisiamme myös heikompana päivänä ja teemme yhdessä töitä sekä joukkueen omien tavoitteiden että joukkuehengen eteen.

4. YHTEISISTÄ TILOISTA HUOLEHTIMINEN

Jokaisen harjoitusryhmän tulee jatkuvasti huolehtia kenttien ja pukuhuoneiden kunnosta.

Jokainen ryhmä on velvollinen huolehtimaan kentältä tai sen läheisyydestä pois sinne tuomansa tavarat. Yhdessä pystymme vaikuttamaan harjoitusolosuhteisiimme.

Seura antaa jäsenilleen ohjeistuksen hallien, salien, kenttien ja niillä olevien vuorojen käytöstä.

Jokaiselle harjoitusryhmälle on tärkeää antaa harjoitusrauha.

On tärkeää puuttua rohkeasti epäkohtiin tai harjoittelurauhan häirintään heti kun sitä ilmenee.

Harjoittelu- ja peliolosuhteiden tulee olla jokaiselle joukkueelle mahdollisimman hyvät, siis myös edelliselle, viereiselle ja seuraavalle ryhmälle.

5. HYVÄT TAVAT JA KIELENKÄYTTÖ

KePS vaatii jäseniltään, joukkueiltaan ja toimihenkilöiltään hyvien tapojen mukaista käyttäytymistä sekä kielenkäyttöä. Tervehtimällä toisiamme osoitamme kunnioitusta ja luomme kodikasta yhteisöllistä ilmapiiriä seuraamme. Fair Play -arvojen kunnioittamisen ja arvostamisen tulee näkyä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Pystymme varmasti kommunikoimaan toistemme kanssa asiallisesti ja esittämään asiamme ilman kirosanoja tai muuten rumaa kielenkäyttöä. Arvot ja siten myös tapa toimia välittyvät pienissä hetkissä. Kielenkäytössä tulee kiinnittää huomiota myös siihen, että oikeassa paikassa osaamme sanoa ”Kiitos!”tai ”Anteeksi!” Näitä sanoja emme koskaan käytä liikaa. Aito kiitos on iso asia ja uskomattoman iso kannustaja eteenpäin. Pienillä asioilla saat paljon aikaiseksi!

6. SEURAN EDUSTAMINEN

Jokaisessa seuran tai seuran joukkueen tapahtumassa KePSiläiset edustavat Kemin Palloseura ry:tä.

Kuulumalla seuraan sitoudumme noudattamaan seuran ohjeita ja linjauksia myös kentän ulkopuolella. Seuramme värit ovat punaine ja valkoinen. Kaikilla joukkueilla tulee olla yhtenäiset peliasut; valkoinen tai punainen pelipaita, punaiset shortsit.

Joukkueiden harjoituksissa sekä peleissä käytetään seuran virallisia asusteita.

Ole ylpeä KePS-logostasi ja kunnioita sitä!

-KePS On Hyvää Seuraa-


   
Lisää uutisia
Kemin palloseura
«  Joulukuu   »
Kategoriat