KePS/TP-47 yj voitti ja saavutti Kai Pahlman paikan
20.6.2019 8.19 Uutiset / Pääsivusto

3-0 voitto FCSCJ/RoPSyj:tä varmisti joukkueelle paikan ikäluokan sm-turnaukseen Kai Pahlmaniin.

KePS/TP-47 yj pääsi pelaamaan kotiottelun Puolen Suomen Liigassa Sauvosaaren takanurmelle. Vastassa oli FC SCJ/RoPS yj. Lähtökohtana peliin oli se että tasapelipiste riittää Kai Pahlman SM-lopputurnauspaikkaan. Myös FC SCJ/RoPS yj:llä oli ohut oljenkorsi vielä voitolla säilyttää mahdollisuus Kai Pahlmaniin.

Ottelun alku oli tasaista tunnustelua, mutta jo 8 minuutilla Samppa Alavahtola voitti vahvasti pelaten topparinsa 1v1 tilanteessa karaten läpiajoon ja varma viimeistely toi 1-0 johdon. Muutama maukas paikka oli avaus puolikkaalla lisätä johtoa, mutta ylärimaa lähemmäs ei vielä päästy. Vastustajalla oli yksi maalipaikka, jonka Jesse Härmä torjui hienosti.

Toisella puoliajalla FC SCJ/RoPS yj jäi pelillisesti jalkoihin, hyökkäyspelimme vyöryi vahvasti molemmilta laidoilta. 2-0 maalin tälläsi vastapalloon Santeri Lappalainen. Santeri pelasi muutenkin laidalla todella vahvasti. Viimeisen niitin peliin laukoi nätillä roikkupallolla maalivahdin yli Eemil-Oskari Hägg. Aapo Savolainen kolisteli vielä kahdesti ylärimaa toisellakin puoliajalla sen lisäksi läheltä piti tilanteita oli useita. Lopputulos 3-0 mairittelee Rovaniemeläisiä, joilla oli ottelussa vain yksi maalintekotilanne. Liki kymmeneen maaliin olisi ollut mahdollisuudet tarkemmalla viimeistelyllä, mutta tärkein eli paikka Kai Pahlmaniin saavutettiin.

KePS/TP-47 yj. saavuttama paikka Kai Pahlman-turnaukseen on Kemi-Tornion alueella harvinaista herkkua. Pelaamalla paikka turnaukseen lienee edellisen kerran tapahtunut viime vuosituhannella. Viime vuonna TP-47 pääsi pelaamaan turnausjärjestäjänä ilman karsintoja.


Nyt kovaa treeniä kuukausi ja sitten lähdetään Mikkeliin Kai Pahlmaniin kokeilemaan mihin rahkeet oikeasti riittävät suomen parhaiden joukkueiden seurassa. Ikimuistoinen turnaus luvassa jokaiselle joukkueessa pelaavalle.


Onnittelut hienosta saavutuksesta vielä pelaajaajille


t. Esa Savolainen, valmentaja   
Lisää uutisia
Kemin palloseura
«  Heinäkuu   »
Kategoriat