KePS/TP-47 yj kahdeksas Kai Pahlmanissa
4.8.2019 19.56 Uutiset / P15 KePS-04
KePS/TPyj juuri voittanut SJK:n 1-0 ja lohkovoitto varmistui.

P15 KePS/TP47 yj pelasi 1.-4.8. Mikkelissä Kai Pahlman turnauksessa, jota pidetään ikäluokan sm-turnauksena.

Kovassa alkulohkossa vastassa oli Etelä-länsiliigan 4. PKKU ja 5. FC Honka sekä Puolen Suomen liigan mestari SJK. Ennakkoon haastajana lähdimme turnaukseen haastamaan isompiamme.

Torstain ensimmäisessä pelissä vastassa oli PKKU Keski-Uusimaalta. Vahva ja isokokoinen vastus vyöryi välillä kovasti maalillemme, mutta uhrautuva puolustuspelaaminen piti vastustajan nollilla. Puoliajan lopulla Aapo Savolainen pääsi laidassa haastamaan vastustajan ja huikea laukaus 20 metristä painui takatolpan kautta maaliin. Toinen puoliaika oli tasaista pelaamista, lopussa PKKU painoi kovasti päälle, mutta tolppaa lähemmäs eivät päässeet. Jesse Härmän muutama loistotorjunta takasi riemukkaan 1-0 voiton.

Pe aamupelissä vastassa taitava FC Honka. Tasainen peli ratkesi pariin uinahdukseen, joista vastustaja rokotti armotta. Harmillinen 2-0 tappio pelistä, jossa olimme hyvin mukana.


Turnauksen paras peli toi lohkovoiton

Pe illan peli SJK:ta vastaan oli pakko voittaa, jotta "paikka auringossa" kahdeksan joukossa olisi mahdollinen. Pelistä kehkeytyi todellinen taistelu ja trilleri. Joukkue pelasi suurella sydämellä isoa ja taitavaa SJK:ta vastaan, joka sijoittui lopulta neljänneksi turnauksessa. Juuri ennen puoliaikaa Christian Stark viimeisteli varmasti alakulmaan ja toivo jatkopaikasta heräsi eloon. Toinen puoliaika oli edelleen jännää vastustajan pitäessä palloa ja meidän puolustaessa tiiviinä. Muutamia hienoja vastahyökkäyksiä saatiin, mutta toinen maali jäi tulematta. Tuomarin pillistä kuului päätösvihellys juuri kun Nicholas Karvonen oli liimannut ylänurkasta SJK:n tasoitusyrityksen.. Riemulla ei ollut rajaa... Samaan aikaan viereisellä kentällä FC Honka hävisi pelinsä, joten voitto tiesi lohkovoittoa ja sijoitus kahdeksan parhaan joukossa.


Linja-auton mestaruus meni Ouluun

Puolivälierässä vastaan tuli samassa linja-autossa turnaukseen matkannut Tervarit Oulusta. Edellisen päivän hurmosta ei joukkueeseen saatu luotua ja tuloksena oli tyly 4-0 tappio. Parempi voitti.

La illan sijoituspelissä kaksi väsynyttä joukkuetta vastakkain. Ensimmäisellä puoliajalla meillä selkeä hallinta, mutta maalipaikat vähissä. Toisella jaksolla Tunl/Kaapo yj. onnistui kahdessa vastahyökkäyksessä ja lopputuloksena 2-0 tappio.

Su viimeisessä pelissä panoksena 7. sija. Vastusta TPV Tampereelta. TPV aloitti hyvin teki 1-0 johtomaalin jo alkuminuuteilla. Jakson edetessä saimme pelin haltuun ja mallikkaan vastahyökkäyksen lopuksi Rasmus Kujala viimeisteli hienosti päällä 1-1 tasoituksen. Ja vain hetki edellisestä Luka Liimatta tempokuljetuksen päätteeksi syötti Aapo Savolaiselle, joka laukoi pallon yläkulmaan. Toisella puoliajalla TPV pääsi kuin varkain tasoittamaan ja rankkarikisaa odotellessa TPV teki voittomaalin kulmapotkusta. Lopun kova paine vastustajan maalilla ei tuonut tasoitusta, vaan kovan taistelun jälkeen kahdeksas sija 3-2 tappion myötä.

"Kohti Kai Pahlmania 2019" Tavoitetta tarkasteltiin juhannuksena.

Kun lokakuussa 2018 istuttiin KePSin ja TP47 2004 syntyneiden poikien kanssa palaverissa ja tehtiin yhteisjoukkue, niin projektin työnimeksi pojat päättivät "Kohti Kai Pahlmania 2019". Ensin selvitettiin piirin karsinta puhtaalla pelillä 24-2 maalierolla. Sitten Puolen Suomen liigassa piti selviytyä viiden joukkoon. Tiukkojen vaiheiden jälkeen saavutimme 9 pelistä 4 voittoa, 2 tasapeliä ja 3 tappiota. Sijoitus 5. ja paikka Kai Pahlman turnaukseen varmistui.

Joukkue oli saavuttanut tavoitteensa, joten uusi tavoite tuli joukkueelta... Lohkosta jatkoon ja kahdeksan joukkoon Kai Pahlmanissa....

Kovia sällejä ja sanansa mittaisia. Näistä pojista kuullaan vielä.


Terveisin

Esa Savolainen
   
Lisää uutisia
Kemin palloseura
«  Heinäkuu   »
Kategoriat